Polen natural de prun și porumbar, crud, pentru apiterapie, din plante medicinale. Ajută digestia, reglează tranzitul intestinal și este protectorul colonului. Greutate 300gr.
Din punct de vedere nutrițional putem numi polenul un “super aliment”. În polenul crud se găsesc multe vitamine, atât liposolubile - A (şi provitamina A), D, E, F -, cât şi hidrosolubile - C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H) dar şi bioelemente inclusiv macronutrienți (calciu, fosfor, magneziu, sodiu și potasiu) și micronutrienți (fier, cupru, zinc, mangan, siliciu și seleniu).
Practic, în polenul crud se găsesc majoritatea elementelor chimice care constituie corpul omenesc.
Polenul crud de prun și porumbar prin conținutul lui de fibre vegetale, glucide și enzime, ajută la menţinerea bunei funcționari a sistemului digestiv și stimulează procesul de digestie. Ajută la reglarea funcției intestinale în cazurile de constipație dar și diaree rezistentă la tratamentele cu antibiotice.
Florile de porumbar au proprietãţi sedative, laxative şi diuretice şi sunt bogate în rutin şi quercitin, care ajută la purificarea sângelui.
Fructele au acţiune astringentă şi efect antidiareic şi antidizenteric şi se recomandă în dureri de stomac, diaree, dizenterie, afecţiuni renale, dischinezii biliare, gută, tuse convulsivă şi în stimularea digestiei.
Porumbarul este recunoscut în special pentru efectul său laxativ şi de combatere a obezităţii.
Fructele şi frunzele de prun au proprietati laxative şi scad aciditatea gastrică, curăţă intestinul, cresc nivelul hemoglobinei, au acţiune stimulantă a sistemului nervos, combat oboseala, decongestionante ale ficatului scăzându-i volumul atunci când acesta este mărit, dezintoxicante, relaxează ţesuturile şi starea inflamatorie şi fortifică organismul în mod natural.
Polenul crud de prun si porumbar păstrează o bună parte din calitățile plantelor de proveniență şi ajută la buna funcţionare a digestiei şi a tranzitului intestinal.
1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 30 de zile. La copii se recomandă o linguriță pe zi.
Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.
Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.
Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:
Despre polenul crud pe înţelesul tău!
Tu cunoști secretul longevităţii?
Cum are loc regenerarea organismului?
De ce apicultorii trăiesc mai mult?
Cel mai mare mit privind detoxifierea!
Marcela, Brașov
"Au ajuns produsele, polenul are un gust extraordinar, e cel mai bun pe care l-am mâncat până acum. Si mierea de mană la fel."
Mulţumim!
Luminita, Brasov
"Tocmai ce am primit produsele apicole . Au un gust “divin”!!! Aveti un polen catifelat, o miere cu un gust minunat ce nu l-am intalnit pana acum. Va multumim pentru munca depusa in a obtine asemenea miere."