Polen natural, de pomi fructiferi și păpădie, pentru apiterapie, susține metabolismul proteic, glucidic și lipidic, importante în menţinerea funcţiilor metabolice în parametri optimi.
Polenul crud de pomi fructiferi(meri, peri, cireşi) și păpădie este bogat în vitamine, în special în cele din complexul de vitamine B, care au un rol important în metabolismul carbohidraților, combustibilii naturali, de primă clasă ai celulelor noastre!
Polenul crud de pomi fructiferi și păpădie prin asimilarea rapidă și ușoară în sistemul digestiv, aduce un aport nutritiv foarte valoros, este un regulator al funcțiilor metabolice, îmbunătățind astfel metabolismul.
Combinaţia de polen crud de pomi fructiferi şi păpădie este foarte bogată în substanţe nutritive care ajută în special la menţinerea sănătăţii ficatului şi la menţinerea funcţiilor metabolice în parametri optimi.
Conţine foarte multe proteine, vitamine, amino-acizi şi oligoelemente: fier, cupru, potasiu, magneziu, calciu, siliciu, care au rol de catalizatori pentru organism. Proteinele din acest tip de polen sporesc rezistenţa ţesutului hepatic la toxine.
Fructiferele sunt considerate întăritori generali, alimente cu o asimilabilitate ușoară pentru organism, la începutul evoluției umane fiind hrana principală.
Păpădia este considerată o plantă tămăduitoare pentru ficat şi pentru sănătatea digestiei. Păpădia este un diuretic natural, favorizând eliminarea toxinelor din organism şi purificând sângele. Prin purificarea sângelui, ficatul este eliberat de stres şi de toxine şi are mai puţin de lucru. De asemenea, păpădia este un ajutor de nădejde pentru diabetici întrucât stimulează producerea insulinei şi controlează glicemia.
1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni. La copii se recomandă o linguriță pe zi.
Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.
Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.
Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:
Tu cunoști secretul longevităţii?
Cum are loc regenerarea organismului?
Despre polenul crud pe înţelesul tău!
De ce apicultorii trăiesc mai mult?
Cel mai mare mit privind detoxifierea!
Claudia, Tg Jiu
"Zilele trecute am primit comanda de la dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru că existați și putem găsi produse așa bune . Toate produsele pe care le-am comandat sunt excepționale și au ajuns în regulă la mine inclusiv polenul crud. Vă mulțumesc și cu siguranță voi comanda și alte produse."
Marcela, Brașov
Au ajuns produsele, polenul are un gust extraordinar, e cel mai bun pe care l-am mâncat până acum. Si mierea de mană la fel.
Mulţumim!
Gabriela Jolie
" Am fost placut surprinsă din toate punctele de vedere: gustul polenului ...usor parfumat,catifelat as indrazni sa spun,dulceag sunt o încântare pt papilele mele gustative, pastura, mierea extraordinară, beneficiile fiecărui produs în parte...ce sa va spun...apreciez munca si tot ce faceti dumneavoastra împreună cu albinutele, inca o data felicitări si multumesc foarte mult. "